Esimene samm: vali lugemiseks domineeriv käsi, see, millega inimene kirjutab. Domineeriv käsi näitab olevikku, passiivne käsi aga kaasasündinud (päritud) isikuomadusi.

Kui jooned kahel käel on väga erinevad, viitab see, et inimene on oma loomuse muutmiseks palju tööd teinud ja vaeva näinud.

Teine samm: horisontaalseid jooni loe pöidla poolt sissepoole ja vertikaalseid jooni randmest ülespoole.

Kolmas samm: alusta kõige ülemisest horisontaalsest joonest, südamejoonest. Sõrmede läheduses asuv südamejoon näitab, et inimene on kirglik, vahel ka armukade. Kui joon kulgeb sirgelt läbi peopesa, suudab ta oma tundeid vaos hoida. Kui see kaardub sõrmede poole, on inimene avatum ja südamlikum.

Kui südamejoon on katkenud, on see inimene tundnud südamevalu. Tema süda võib olla murtud, ka korduvalt. Lühikesed jooned, mis südamejoonega ristuvad, näitavad, et talle meeldib flirtida ning tal on raske ustav olla.

Neljas samm: vaata järgmist horisontaalset joont. See on peajoon. Tugevalt ja sirgelt kogu kätt läbiv joon viitab loogiliselt mõtlevale inimesele. Sikk-sakiline joon aga näitab uitavat vaimu. Kui joon kaardub allapoole randme suunas, siis on tegemist loova ja usaldava inimesega.

Viies samm: nüüd vaata kolmandat suuremat joont, mis kaldub horisontaalsest vertikaalseks. See on elujoon. Tugev ja sügav joon näitab, et inimene on entusiastlik ning püüdleb selle poole, et oma potentsiaal täielikult realiseerida. Pinnapealne ja nõrk joon on omane väheambitsioonikale inimesele.

Vastupidiselt levinud uskumusele pole elujoonel midagi pistmist sellega, kui kaua inimene elab.

Kuues samm: uuri saatusejoont, see kulgeb vertikaalselt peopesa keskel. Tugev sirge joon on tunnuseks, et inimene on fokuseeritud karjäärile, nõrk joon on neil, kes oma töö üle nii suurt õnne ja rõõmu ei tunne. Hargnemised ja harud näitavad uusi algusi ja peatusi karjääriredelil.

Seitsmes samm: sulle ei meeldi see, mida sa näed? Pea meeles, et saatus pole mitte kirjas su kätel, vaid et su saatus on sinu enda kätes. Olemasolevad jooned näitavad seda, mis on juba möödas.

Ning veel – kas sa teadsid, et käelugemise kunst sai alguse Indiast umbes 4500 aastat tagasi.