võimekad ja intuitiivsed inimesed info saamiseks ja töötlemiseks väga paljusid erinevaid mooduseid.

On üsna tõenäoline, et ka sinul on mõningad vaimsed võimed olemas. Meil kõigil on hing ja intuitsioon. See võib olla midagi nii lihtsat nagu „kõhutunne“ millegi kohta või aimus, hetk enne telefoni helisemist, et just see inimene helistab sulle peatselt. Kuigi paljudel meist pole vaimsed võimed eriti hästi välja arenenud, on igaühel olemas n-ö kuues meel. Ja juba nii ammusest ajast, mil seda täiendavat meelt arengueeliseks peeti. Vaatame üle neli enamlevinud vaimset võimet.

1) Selgeltteadmine

Need, kel see võime olemas, lihtsalt teavad kindlalt asju, mida neil loogiliselt võttes pole võimalik mitte kuidagi teada. Nad kogevad n-ö sisemisi sähvatusi, näiteks tundes kõigi ihukarvadega, et ees on ootamas mingi oht.

Näide: tead kindlasti, et mingi aja pärast leiad uue töö või lähed kuhugi tavalisest erinevat teed pidi ja pääsed sel moel liiklusõnnetusse sattumisest.

2) Selgeltnägemine

Selgeltnägija on keegi, kes suudab intuitiivset infot visualiseerida. Selline inimene võib näha numbrit, sümbolit või nime paberitükile kirjutatuna. See, mida ta näeb, et pea olema tingimata midagi väga keerulist või dramaatilist. Peamine, et nad ammutavad infot nägemismeele kaudu.

Näide: oled võimeline ära arvama, kas münt maandub maha kulli või kirja poolel palju täpsemalt, kui lihtsalt juhuslikult pakkudes.

3) Selgeltkuulmine

Need inimesed kuulevad oma peas piltlikult öeldes erinevaid asju. Sageli tundub neile, et mingi väike hääl nende peas kõneleb sellest, mida nad peaksid teadma. Tegemist on umbes samasuguse nähtusega, mida kogeme lugemise ajal – oma häält enda peas.

Näide: sinuni jõuab info ennenähtamatust asjast või kuuled midagi, näiteks, et teisipäeval põrkad kusagil kokku vana sõbraga.

4) Selgelttundmine

Selliseid inimesi kirjeldatakse sageli empaatiliste või intuitiivsetena. See on üks enamlevinud vaimsetest võimetest, sest paljudel meist on oma kaaslaste suhtes tugev empaatiatunne välja arenenud.
Piltlikult öeldes tunnetavad need inimesed teiste inimeste emotsioone ning see pole just mitte alati tore. Kui ümbritsevad inimesed on negatiivsete tunnete meelevallas, siis võib see selgelttundjale füüsiliselt ja hingelisel väga raske olla – sest nad tunnevad teiste inimeste tundeid. Seetõttu saavad nad ka väga kergesti aru, kui keegi valetab või petab.

Näide: keegi ütleb, et tal pole häda midagi, aga sina tegelikult tunned, et ta on kurb või vihane.