Kui kahe armastaja vaheline suhe on juba oma olemuselt niigi väljakutset pakkuv, siis milleks muuta see veelgi keerulisemaks? Hoolimata mitmetest küsimustest, ei kadunud Sinu huvi tema vastu, sest teada-tuntud ütlus „vastandid tõmbuvad“ vastab tõele. Nii nagu prootonid tõmbavad ligi elektrone, nii on ka inimestega. Miks on hea olla ühel või teisel eluetapil suhtes enda täieliku vastandiga?

Peale tõsiasja, et erineva natuuriga inimesed on üksteisele atraktiivsed enda kütkestava ebamaisuse poolest, on selline suhe mõlema osapoole jaoks ka väga õpetlik.Vastandlikud inimesed täiustavad teineteist, muutes enda partneri avameelsemaks, vastutulelikumaks ja mõõdukamaks. Kui tegemist on pikaaegse ning pidevalt paremuse suunas areneva suhtega, siis täidab Sinu partner piltlikult öeldes tühimikud Sinu loomuses. Vastandliku inimesega suhtes olemine võib mõnikord tunduda kaelamurdva ristiretkena, kuid teatavasti tulevadki kõige hinnalisemad asjad elus raske vaevaga.

Järgnevalt on esile toodud kaheksa mõistlikku põhjust, miks romantiline suhe enda polaarse vastandiga tuleb kasuks enese vaimsele arengule.

Sulle avanevad täiesti uued perspektiivid, mis muudavad Su põhimõtted veelgi kindlamaks või panevad Sind hoopis täiesti teistmoodi mõtlema

Parim osa enese polaarse vastandiga suhtes olemises on täiesti uued arusaamad ja vaatenurgad, mis kas muudavad Sinu põhimõtted veelgi kindlamaks või avaneb läbi nende hoopis teistsugune parem lähenemine maailmale. Sinu kallim võib lagedale tulla mõne idee või mõttega, millega Sa mitte mingil juhul ei nõustu ning seeläbi muutub ka Sinu individuaalne „mina“ põhimõttekindlamaks. Aga võib-olla tutvustab partner Sulle hoopis täiesti uusi ja põnevaid seisukohti ning seeläbi muutub ka Sinu arvamus.

Nii kaua kuni on piisavalt uudishimu ja vastastikust austust teineteise erinevuste suhtes, võib uute ideede vahetamine olla suhte üks kõige magusamatest osadest.

Sinu suhtlusoskus muutub paremaks

Täielikud vastandid suhtlevad inimestega erinevalt. Seega on oluline leida enda partneriga ühine suhtluskeel. Tähtis pole mitte ainult enda mõtete ja tunnete selgeks tegemine, vaid ka oma partneri suhtlusstiili mõistmine. Kui juhtud olema otsekohese ütlemisega, kuid Su partner on tunduvalt kinnisem, siis julgusta teda rohkem enda arvamust avaldama.

Kui lood on aga vastupidised, siis mõista, et Sinu eemalolev ja osavõtmatu suhtumine võib partnerit segadusse ajada ning seega oleks mõistlik talle end võib-olla rohkem emotsionaalselt avada.

Õppides teineteisega konfliktivabalt suhtlema, võib teie suhe ainult paremuse suunas areneda ja samuti muutud Sa ka paremaks suhtlejaks.

Te tasakaalustate teineteist

Olles oma kallimaga polaarsed vastandid, on tõenäoliselt ka teie iseloomud täiesti erinevad. Üksteise tasakaalustamine seisneb selles, et olles näiteks arglik ja häbelik, süstib partner Sinusse enesekindlust; kui juhtud olema aga murelik ja pinges, siis on Sinu väljavalitu see, kes Sind maha rahustab.

Teineteise tasakaalustamine ei võta kummaltki ära liigset energiat , kuna Su partner on sõna otseses mõttes „yin“ Sinu „yangile“.

Sa muutud kaastundlikumaks inimeseks

Empaatia on väga oluline iseloomuomadus. Kaastundlikud inimesed on mõistvamad, lahkemad ja samuti loovad nad kergemini suhteid neid ümbritsevate inimestega.

Sinu empaatiavõime areneb läbi püüdluse mõista enda partneri seisukohti või maailmapilti. Oletame, et oled näiteks puhtalt empiiriliste ja teaduslikult tõestatud faktidele toetuv akadeemik, kes on suhtes müstilise meediumiga või oled näiteks ateist, kelle armsamaks on osutunud kristlane.

On üsna ebatõenäoline, et ilma temaga romantilises suhtes olemata oleksid saanud nõnda lähedalt ja põhjalikult mõista tema elukogemusi ning arusaama maailmast. Loomulikult esineb elus väga palju võimalusi vastandlike inimeste tundma õppimiseks, kuid lähenemine läbi intiimsuse ja armastuse teisele inimesele omandab mõistmise seisukohalt täiesti uue tähenduse. Mõistes oma väljavalitu vaatenurki ja seisukohti, muutud seeläbi mõistvamaks ja empaatilisemaks inimeseks.

Sa tead, et Sinu suhe on rajatud palju enamale, kui pealiskaudsetele ühistele huvidele

Mistahes kaks inimest võivad jagada kirge mõne kindla filmi või muusiku vastu, kuid selleks, et armusuhtes oleks sügavuse mõõdet, on vaja siiski tõelist sidet ja pühendumust. Sina ja Sinu kallim ei pruugi tunda huvi samade filmide, muusika või hobide vastu, kuid mis siis sellest? See-eest on teie vestlused põnevad ja väljakutset pakkuvad, vastandlikkus muudab teid seksuaalselt üksteisele vastupandamatuteks, te austate teineteist ja tunnete meeletut huvi teineteise vastu.

Su partner tutvustab Sulle uusi filme ja muusikat

Rutiinist võib väga kergelt ära tüdineda. Eks oled ju Sinagi tülpinult vaadanud enda muusika playlisti, lootes, et keegi tutvustaks Sulle uusi ja huvitavaid lugusid. Või tuleta meelde viimane kord, mil mõtlesid mõnusa filmiõhtu teha, kuid Sul polnud aimugi, millist head filmi vaadata. Olles suhtes enda polaarse vastandiga, saad tuttavaks uute artistide, filmide ja TV-seriaalidega, mille olemasolust Sul varem aimugi polnud. Tema eelistused ei pruugi küll algselt Sulle kohe peale minna, kuid sellest hoolimata võid nendest inspiratsiooni ammutada. Ja kes teab, võib-olla muutub mõni neist pika aja peale ka Sinu lemmikuks.

Sinu partner annab Sulle head nõu

Mõnikord, kui tunned, et oled langenud rutiini lõksu, on Sul võib-olla vaja lihtsalt uut perspektiivi, millest lähtuda. Seega, mis saaks olla sellisest situatsioonis parem, kui suhtes olemine inimesega, kes mõtleb Sinust täiesti erinevalt?

Kui Sul on mõni probleem, millele Sa lahendust ei leia, võib vastandlikust partnerist olla väga palju abi. Nimelt annab ta Sulle suurepärast nõu, sellist, mille peale poleks Sa ise võib-olla tulnudki. Ta paneb Sind mõtlema varasemast hoopis teistmoodi ning seeläbi võib probleem või mure lõpuks sootuks tühise või olematuna näida.

Suhe ei muutu igavaks

Paljud inimesed kurdavad, et nende suhe ei paku neile enam piisavalt pinget. Nad tunnevad, et sellest on kadunud säde, innukus ning seeläbi on nende elu muutunud monotoonseks rutiiniks.

Vastandliku inimesega suhtes olemine tähendab seda, et suhe ei muutu igavaks või vähemalt ei juhtu see nii kergesti, sest te suudate teineteist partneriga pidevalt üllatada, isegi siis, kui arvasid, et üllatusi enam ei tule. Head suhet iseloomustab ideaalne tasakaal mugavuse, läheduse ja uudsuse, spontaansuse vahel.