USAs elab mees, kes tarvitab oma mälu ja mõtlemisvõime värskena hoidmiseks toidulisandeid ning ütleb, et niimoodi lükkab ta edasi loomulikke, aju tegevust nõrgestavaid vananemisprotsesse.

Rick Rosner on maailmas üks kõige targemaid inimesi. Intelligentsustestides on mees saanud tulemuseks 192, mis annab talle maailma mastaabis auväärse teise koha. Seevastu keskmise inimese IQ on keskeltläbi 100, jäädes Rosneri tulemusele tunduvalt alla.

Sportlik mees, kes külastab päeva jooksul koguni viite jõusaali, on sõna otseses mõttes tervisehull, kes tarvitab oma mõistuse teravana hoidmiseks ja eluea pikendamiseks erinevaid ravimeid ja toidulisandeid. Rosner avaldas Business Insiderile nimekirja tablettidest, mis aitavad tal terve olla ja vaimul vormis püsida.

Kolm põhilist toidulisandit ja ravimit, mida intelligentsustestides alati häid tulemusi saavutav mees tarbib on:

• omega-3 rasvhappeid sisaldavad kalaõlikapslid, mis asendavad mehe toidulaual vähem tervislikke tahkeid rasvu;

• aspiriin – pool tabletti päevas vedeldab verd ja aitab põletikke ära hoida;

• metformiin – diabeetikutele mõeldud ravim, mis aitab kehal insuliini paremini kasutada, aidates seejuures keha ära petta justkui tarbiksid vähem kilokaloreid ehk teisisõnu soodustab kaalulangust.

Rosner tarbib usinasti ka kohvi. “Kohv ainus ajurohi, mis tegelikult ka töötab,” sõnab ta ise. Kohv ei tee küll otseselt targemaks, aga hoiab valvsana ning takistab tööl tukkuma jäämist.

Lisaks tarbib mees ohtralt multivitamiine, mis sisaldavad umbes 45 eri koostisainet.

Rick Rosner usub, et ravimitest ja toidulisanditest on tema tervisliku ja vananemist edasilükkava elustiili hoidmisel suur abi, ehkki uuringud seda otseselt ei kinnita. Kindlasti tuleks sellisesse rohkelt ravimeid ja toidulisandeid sisaldavasse eridieeti suhtuda ettevaatusega ja enne ravimite manustamist tasuks kindlasti arstiga nõu pidada.