Paratamatult sellised väljendid vaid süvendavad hirmu muutuste ees ning kehtivad tegelikkuses pigem erandjuhtudel. Lifehack.org pani kokku listi surmaeelsetest kahetsustest, millest võiks üht-teist õppida. Pingerida näeb välja aga järgmine.

pilt

See on kõige populaarsem kahetsus. Me muretseme liiga sageli sellepärast, mida teised meist mõtlevad või arvavad, unustades ära iseenda vajadused ja soovid.

Surume end ühiskonna normidesse ja raamidesse, kaotades iseenda. Miks me käitume nii nagu oleks õige, kuid mite nii nagu südames soovime?

Julge öelda ei ja seisa iseenda soovide eest, sest ainult sina saad elada enda elu.

pilt

Väga paljud kahetsevad ütlemata jäänud sõnu ja väljendamata jäänud tundeid. Meenutatakse möödunut sõnadega: Mis oleks kui... Tunnete vaoshoidmist kahetsetakse juba varases nooruses kuni vanaduspõlveni. See on kahetsus, mis kõnnib meist enamusega käsikäes.

Me kardame väljendada oma tundeid, sest kardame haiget saada ja murtud südant, kuid unustame ära, et teadmatus on korduvalt hullem.

Me lepime eitava vastusega juba ennem, kui oleme proovinud. Tunnete vaoshoidmine tekitab meis aga kibedust, pettumust ja vimma.

pilt

Meil on endasse liiga vähe usku. Me ei julge sellele tööle kandideerida, sest arvame, et me ei kvalifitseeru. Me ei kutsu seda tüdrukut välja, sest kardame, et ta vastab eitavalt.

Me mõtleme asjad juba eos negatiivseks, enne kui anname endale üldse võimaluse. Miks me arvame, et me libastume ja kukume, kui võime seista sirgelt ja särada?

pilt

Mida vanemaks saad, seda enam mõistad, et sa ei olegi surematu. Oma tervise eest hoolitsemine on rohkem kui oluline. Tervislik ja mitmekülgne toitumine ning aktiivne eluviis hoiab tervise korras.

pilt

Paljud kahetsevad kaugeks jäänud sõprussidemeid. Igapäeva tempos on kõik nii hõivatud enda eluga, et unustavad ära oma südamesõbrad ning enamus suhteid lihtsalt libisevad ajaga käest.
Leia alati aega enda sõprade jaoks, kasvõi helistades neile aeg-ajalt - kõigile pole aega antud siin maailmas võrdselt.

Lennujaamas-33

Inimesed mõtlevad sageli reisimise all kalleid hotelle, pikki mererandu ja suuri väljaminekuid, kuid unustavad sootuks, et elamusi võib saada ka oma kodumaalt. Seiklus algab sealt, kus astud välja oma mugavustsoonist ning proovid midagi uut.

pilt

See kõlab tõeliselt veidrana, kuid enamus meist võtab elu liiga tõsiselt. Halbu asju juhtub, nagu juhtub häidki - selline ongi elu olemus.

Paljud meist kulutavad aga tunde ja päevi analüüsides ühte olukorda või hetke üha uuesti ja uuesti läbi, jäädes niimoodi sootuks paigale.

Elu on täpselt selline, nagu me seda võtame. Julge naerda ebaõnnestumiste üle ja suhtu asjadesse rohkem huumoriga.

pilt

Alati võib leida tuhat põhjust ja vabandust mitte teha, kuid asjade pidev edasilükkamine on üks suuremaid kahetsusi. Tegemata jäänud teod ja plaanid kummitavad paljusi. Ära karda teha otsuseid, karda, et sa ei teegi neid.

pilt

Meil kõigil pole siin maailmas aega lõpmatult, seega ära pea oma lähedasi ja tuttavaid iseenesest mõistetavaks.

pilt

Hirm takistab meid sageli tegemast asju, mida südames soovime. Igatsed teha langevarjuhüpet või sõita mootorpaadiga? Ära jää kinni oma vanadesse mustritesse ja harjumustesse.

Tule välja oma mugavustsoonist ja hakka tegutsema. Ela oma elu selliselt, et see pakuks sulle iga päev piisavalt närvikõdi ja rahuldust.