27.aprillil kella 20 paiku laekus politseile teade, et Saku vallas on toimunud kahe naabri vahel konflikt, mille tagajärjel tulistas 48-aastane mees relvast 43-aastast meest. Kohaliku elaniku sõnul kõlas viis lasku, millest kolm tabasid kõhtu ning kaks riivasid jalga.

Politseinikud pidasid 48-aastase mehe kinni ning meedikud viisid kannatanu haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

„Eile õhtul saime kõrgeima prioriteediga väljakutse Saku valda Metsanurme külla, kus teatati tulistamisest. Politsei reageeris väljakutsele koheselt suurte jõududega ning tulistaja peeti kinni,“ rääkis Põhja prefektuuri operatiivjuht Madis Allak. Tegemist oli politsei sõnul 48-aastase kohaliku mehega, kes ei osutanud kinnipidamisel vastupanu.

„Politseinikud asusid koheselt kannatanule esmaabi andma ning kiirabi toimetas 43-aastase mehe haiglasse. Tema vigastused ei ole eluohtlikud ja arstide sõnul on kannatanu seisund stabiilne,“ ütles Allak.

Politseinikud selgitasid kohapeal välja, et kaks meest olid naabrid ning nende vahel on pikaajaline konflikt, mis muutus füüsiliseks ja eile kahjuks tulistamisega päädis.

Politsei kinnitusel on kinnipeetud mehel kehtiv relvaluba ja tegemist oli seadusliku relvaga.

„Alustasime juhtunu osas kriminaalmenetlust ning selgitame selle käigus välja kõik üksikasjad, sealhulgas ka selle, mis tulistamisele eelnes ning miks konflikt sedavõrd tõsise pöörde võttis. Menetluses vaatame üle ka relvaloaga seonduva,“ ütles põhja prefektuuri operatiivjuht.

Jaga
Kommentaarid