Õnneks on mõned lihtsad nipid, mis aitavad selle probleemiga võidelda. Millest siis alustada?

1. Proovi magada külili. Kui sa magad selili, võivad magamise ajal kõri- ja keelelihased liigselt lõtvuda ja takistada õhuvoolu hingamisteedes. Tulemuseks on ebameeldiv heli, mida samas toas magajatel on raske taluda. Külili magades see probleem väheneb. Aitab ka see, kui selili magamine endale ebamugavaks muuta. Selleks tuleks õmmelda pidžaama krae külge tennisepall, mis takistab selili magamist. Mugav asend on kas kõhuli või külili.

2. Vabane liigsetest kilodest. Kui sinu kaalunumber näitab rohkelt lisakilosid, siis kaalu alandamine võib aidata norskamisest vabaneda. Tõsi on see, et norskajate seas on ka normaalkaalus inimesi, kuid ülekaalulistel on lisaks norskamisele ka oht uneapnoe ehk hingamispausidega norskamise tekkeks, mis põhjustab organismis kroonilist hapnikudefitsiiti ja on palju suurem probleem.

3. Enne magamaminekut nuuska nina. Läbi suu hingamine magamise ajal suurendab norskamise tõenäosust. Hingamisteede puhastamiseks võib kasutada ka ninaspreid.

4. Tee kindlaks, kas probleem võib olla meditsiiniline. Kõver nina vahesein, mis õhuvoolu takistab, krooniline nohu või tsüstid võivad samuti olla norskamise esilekutsujaks.

5. Hoia eluase puhtana. Norskamise põhjuseks võivad olla ka allergiad. Magamistoas ja voodiriietes võib olla mitmeid allergeene või lesti, mis põhjustavad omakorda ninakinnisust ja norskamist. Seetõttu tuleb magamistuba sageli tuulutada.

6. Kasuta abi loodusest. Norskamise vastu aitab nõgeselehe – või münditee. Kuivatatud lehtedele valada keeva vett ja lasta vedelikul 10-15 minutit tõmmata.

7. Jälgi oma toidulauda. Enne magaminaminekut ei ole hea mõte süüa raskestiseeditavaid ja rasvaseid toite või tarvitada ohtralt alkoholi. Alkohol lõdvestab lihaseid ja suure tõenäosusega täidab sinu magamistoa tüütu norskamismuusikaga