Pole vahet, kas töötad kontoris ja tegelikku tööd pole enam palju või töötad tehases ja oled lihtsalt tüdinenud – siin on mõned ideed kuidas panna kolleege uskuma, et oled tegelikult väga-väga asjalik.

1. Kõnni hästi kiiresti

Ükskõik, kas lähed printima või vett võtma – kõnni hästi kiiresti ja tee seda sihikindla ilmega.

2. Teeskle, et otsid midagi

Kui töötad poes, teeskle et otsid kliendi jaoks midagi. Isegi siis, kui klienti tegelikult polegi. Kui töötad kontoris otsi oma kolleegi, kelle käest on sul hästi vaja „midagi tähtsat küsida.“

3. Otsi endale uusi väljakutseid

Aega tuleb kasulikult ära kasutada. Seega, kui istud tegevusetuna, otsi endale arendavaid väljakutseid. Näiteks vaata mitu tassi kohvi sa jõuad ära juua või mitu korda sa jõuad WC-s ära käia enne kui su kolleegid muretsema hakkavad.

4. Tee oma tööst mäng

Igast asjast saab teha mängu. Vaata, kui kaua sa suudad end klientide või kolleegide eest ära peita. Tee oma kolleegidele aaretejaht – peida ära kohvimasin ja jäta selle leidmiseks vihjed üle kogu kontori. Võimalusi on meeletult palju!

5. Loe raamatuid

Raamatud on hea võimalus viita aega järjekorras olles või bussiga sõites. Miks mitte ka töö juures? Selle asemel, et kirjutada järgmist raporti, võtta hoopis e-raamat ette. Pilk on sama keskendunud ja mitte keegi ei saa aru, millega sa tegelikult tegeled (vahest vaid need, kes sinu ekraani näevad)

6. Tee väike uinak

Kui oled piisavalt julge, lase silm looja! Just selle jaoks ongi kontorites eriti suured hiirematid ja tagaruumides diivanid.

7. Võta WC-st maksimumi

Üldjuhul ei tule keegi sind WC-sse otsima. Seega, kui tahad aega kasulikult ära kasutada, võta sellest maksimum ja tee vajalikke toimetusi just töö juures – aja habet, kitku kulmud ära, pese hambaid, õmble pluusile nööp tagasi.

8. Ohka, et pole üldse aega

Kiire päevaplaaniga inimesed kurdavad alatasa, et 24-tunnist ööpäevas ei piisa. Võta malli! Ohka ja kurda ning inimesed su ümber usuvad, et sul ongi nii palju tööd ja sa teedki nii palju ja aitaks vaid see, kui „oleks rohkem aega…“

9. Tee märkmeid

Kirjuta käsitsi omale märkmeid, kleebi oma ekraan või töölaud märkmepabereid täis. Isegi siis, kui need sisaldavad sinu tuleviku plaane või jaanipäeva ostunimekirja, jätad kolleegidele mulje, et oled väga tegus.

10. Küsi vabaks

Kui töö juures on tõepoolest vaikne või kui oled tõesti väsinud, räägi ülemusega ja ehk on võimalik saada paar päeva vabaks. Enda tervis ja heaolu on kõige tähtsam!